Kilsen Yangın Alarm Paneli ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Paneli ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Dedektörü ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Türkiye Distribütörü ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Bağlantı Şeması ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Panelleri Teknik Servisi ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Sistemi Fiyatlandırma ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Periyodik Bakım ve Onarım ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Paneli Test ve Devreye Alma ile ilgili firmamızdan teknik destek alabilirsiniz.
İrtibat Telefon No: 0312 911 3894
Kilsen Yangın Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?
Adresli sistemlerde algılama elemanlarının bağlandığı loop (döngü) hatları mevcuttur.
Loop hattının sayısı ve kablolama mesafesi kullanılan panele bağlıdır.
Bir loop hattına 125 dedektör+125 modül bağlayabilir.
Loop’ta bulunan algılama elemanları kendi içerisinde bölgelere aynlabildiği gibi her bir algılama elemanı üzerinde barındırdığı aderesleme switch’i sayesinde panel tarafından bireysel olarak algılanabilir. Yani herhangi bir dedektör algılama yaptığında dedektörün yeri bireysel olarak panel üzerinden tespit edilebilir.
Konvansiyonel sistemler ve adresli sistemler uygulama yerlerine göre seçilip boyutlandırılmaktadır.
Bünyesinde az sayıda algılama elemanı barındıran sistemler için konvansiyonel elemanlar yeterli olmakta ve ucuz çözümler sunmaktadır.
Yangın alarm sistemi, olası bir yangın tehlikesini veya bir yangın başlangıcını tespit ederek ikaz sistemlerini devreye sokan alarm sistemidir. Isı veya duman hassasiyetine sahip detektörler tarafından devreye sokulan yangın alarmı, tehlike anında bölgenin tahliye edilmesini ve erken müdahale ile can ve mal kayıplarının önüne geçilmesini sağlayan önemli koruma sistemleridir. Evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde ve daha birçok alanda hayati önem teşkil eden yangın algılama sistemi, daha güvenli bir ortam oluşturulmasında aktif rol oynar.
Yangın Alarm Sistemi Nasıl Kurulur?
Yangın alarm sistemi kurulumu yapılırken öncelikle bir yangın alarmı bağlantı şeması hazırlanır. Bu şemaya bağlı kalınarak kurulum yapılması, sistemin hatasız ve kolay bir şekilde uygulanmasını sağlar. Yangın alarm sistemleri, konvansiyonel ve adresli yangın algılama sistemleri olarak ikiye ayrılır. Konvansiyonel sistemlerde yangın alarm detektörü ve yangın alarm butonu gibi ekipmanlar, bir bölge hattına bağlanırlar. Bu tip sistemler bölgesel tespit yoluyla yangının kaynağına ulaşmaktadır. Adresli sistemlerde ise detektörler bir çevrim hattına bağlanır ve yangının kaynağı noktasal olarak tespit edilebilmektedir. Daha büyük ve karmaşık yapılarda, yangın uyarısının spesifik olarak hangi cihazdan geldiğini belirlemek için genelde adresli sistemler tercih edilir. Yangın alarm sistemi fiyatları da seçilen sistemin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Detektörler, hassas duman algılama özelliğine sahip olduklarından, bazen yangın tehlikesi olmayan durumlarda, alanda oluşan dumanı algılayabilir. Böyle durumlarda yangın alarmı nasıl kapatılır merak eden kullanıcılar, kontrol paneli üzerinden şifre girişi yaparak ikaz sirenini durdurabilirler. Yangın alarm butonu nasıl kapatılır merak eden kullanıcılar, kontrol paneli üzerinden alarm iptali sağlayamadıkları takdirde, onay için arama yapan alarm izleme merkezi yetkililerinden destek isteyebilirler.
Yangın Alarm Sistemi Nasıl Çalışır?
Yangın alarm cihazı, sistemi çalıştıran ve yöneten bir yangın alarm paneli ünitesine sahiptir. Bu panel, yangın alarm detektörü, flaşör ve buton gibi yangın alarm devresi oluşturan ekipmanların ana ünitesidir. Detektörlerin ve butonun ana panel ile iletişimini sağlamak için kablo bağlantıları kullanılır. Özellikle adresli sistemlerde yangın alarmı nasıl çalışır sorusunun oldukça pratik bir yanıtı vardır. Kontrol panelinden çıkan sistem kablosu, detektörlere girdi çıktı yaparak, kontrol paneline geri döner. Her bir detektör ve butonun ayrı bir adresi bulunur. Detektörler, bir tehlike algıladıklarında alarm verirler ve kontrol panelinden izlenebilirler. Isı ve duman detektörlerinin montajı için en ideal yer tavandır. Genelde bağlantının yapılacağı alanlarda, odanın tam ortasında konumlanacakları şekilde tavana yerleştirilirler. Yangın alarm sistemi kurulumu, yetkili servisler tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Yangın alarm sistemlerinedir sorusuna daha detaylı bir yanıt almak için sayfamızdan ilgili ürün özelliklerini inceleyebilirsiniz. Avantajlı yangın alarmı fiyatları ile evinizde ve iş yerinizde güvenlik önlemlerini artırabilirsiniz.
Yangın Alarm Sistemi Nasıl Seçilir?
Yangın alarm sistemleri satın alırken, ihtiyacınıza en uygun sistemi seçmeniz güvenlik önlemlerini maksimum seviyede tutmak için önemlidir. Yangın alarm sistemi çalışma prensibi ve performansı, kullanılacağı alana göre yetersiz gelmemelidir. Örneğin çok katlı binalarda ve otellerde adresli yangın algılama sistemlerinin kullanımı daha elverişli olmaktadır. Bu sayede tehlike anlarında yangın alarm kontrol paneli üzerinden hangi kat, hangi daire veya odada yer alan detektör ve butonlardan alarm verildiğinin derhal tespit edilmesi sağlanır ve vakit kaybedilmeden güvenlik önlemleri alınır. Evlerde ise daha basit yapılarda, yangın alarm sensörü kullanılmaktadır. Yangın alarm sistemleri, evlerde ve iş yerlerinde görünmez kazaların sebep olabileceği olası tehlikelerin önüne geçerek, yüksek kalitede güvenlik önlemleri sunarlar.